2017 03 26 Mindicted Crew

In Nezařazené by administrator

Než zase začnu na tenhle blog vystavovat glamour fotky, ještě jsem chtěl něco napsat o tomhle focení. Kluci z Mindicted Crew mi tenkrát psali, že mají zájem udělat nějaký jednoduchý promo fotky, jak skupinovky, tak i promo portréty v nějakym špinavým prostředí – ve fabrice, nebo nějaké staré budově, ať už to bude vybydlená továrna, nebo nějakej dům. Nějakou dobu pak trvalo, než s objevilo to pravý místo – tahle boží, opuštěná vyhořelá budova, někde uprostřed Brna..

Jestli mě nějakou dobu sledujete, víte, že při focení rád používám totální minimum techniky, protože se chci soustředit hlavně na to, co fotím a ne na to, jak to vyfotím. Mám nějaký vnitřní přesvědčení, že čím míň toho sebou mám, tím lepší fotky odnáším, protože mě to nutí být kreativnějším fotografem :)

Na tohle focení jsem si ale sebou vzal hromadu objektivů, odrazku (tu jsem nepoužil tak sto let), externí blesk (ten jsem do té doby použil kdysi v dávno, když jsem snad ještě neměl ani fousy), softbox, odpalovače a pomocníka – mýho bráchu. A to se ukázalo být chybou :D .. První půl hodinu jsme strávili nastavováním, přenášením a přemísťováním všech a všeho a v momentě, kdy jsem už po několikáté čuměl do foťáku, abych zjistil, že mi nelezou bezva fotky, jsem se rozhodl serepetičky vynechat. Tak jak to dělám vždycky a touhle zkušeností jsem si to prostě znovu ověřil. Od té doby už mi všechno lezlo jak mělo. :D  Takže Nikon D700, 50mm objektiv a maximálně brácha s odrazkou tam, kde přes tmu tmoucí nebylo vidět na vlastní nos.

Jakou tohle focení mělo atmosféru se můžete podívat na videu pod tímhle textem a o něco níž pak přidávám, jak je u mě obvyklý, nějakou sadu fotek, ze kterých mám radost. :)

I na tyhle fotky jsem použil moje Photoshop akce!

Rád vyfotím i vás! :) Mrkněte na můj web www.janzemanek.com, kde jsou komplet informace, ceny, nabídka a další věci, který by vás mohly zajímat ♥