GoPro Hero 7 – mini test na kole

In Nezařazené by administrator

Minulej týden jsem si půjčil GoPro 7. Chtěl jsem zjistit tři věci: Jak je na tom stabilizace, jestli opravdu zamakali na zvuku a jak dobře fungují live streamy, protože nasadit si gopro na zrcadlovku a streamovat živě (třeba pro moje patrony) by se mi moc líbilo! :)

  1. STABILIZACE
    Hodně krutý. Nečekal jsem, že to bude až takhle vymakaný. Je potřeba to správně nastavit, ale když na to dáte pozor, výsledek je skvělej. Výborně to vyžehlí mikro otřesy. Celá stabilizace funguje softwarově – ořízne se cca 10% obrazu ze všech stran, čímž vznikne „polštář“ a gopro potom dopočítává kam a jak se zrovna hýbe obraz a vyvažuje/stabilizuje. Funguje to skvěle.
  2.  AUDIO
    Je to krok dopředu. Bez ochrané „klece“ v případě, že nefouká vítr je zvuk poměrně skvělej (na akční kameru), ale i když je gopro zavřený v ochranným rámu, tak je to o hoodně lepší, než co jsem zažil s GoPro Hero 5. A největší pokrok jsem zaznamenal (vlastním uchem) v momentě kdy je kamera v kleci a ještě fouká vítr. Opravdu jsem nečekal, že vůbec bude slyšet co říkám, natož aby mi bylo rozumět v momentě kdy jedu na kole cca 30km/h a kameru mám na čele. Takže palec nahoru.
    Pozn. Stejně bych ale radši zvuk – pokud by na tom záleželo a měl bych tu možnost – nahrával separátně.
  3. LIVE STREAMING
    Absolutně hrůzostrašná zkušenost. První tři dny se mi nepodařilo odstreamovat ani vteřinu záznamu. Čtvrtý den (nebo spíš noc) jsem se věnoval tomu, že jsem prošel všechny fóra, youtube videa a manuál a po sedmi hodinách zkoušení, reinstalování, updatování, .. se mi podařilo streamovat na Facebook (přes data). Později se mi pak podařilo streamovat i na youtube, ale celá ta anabáze okolo a nespolehlivost spojení  – velká nespokojenost. Momentálně si na to stěžuje hromada uživatelů po celym světě, takže hádám, že bude muset přijít nějaká firmwarová aktualizace. Jakmile se to podaří vychytat, bude to pecka a pravděpodobně pak budu zvažovat koupi, nebo si popřípadě budu častěji gopro půjčovat od Fotori.cz 
  4. DALŠÍ POSTŘEHY
    Zamrzává. Zase. Stejně jako pětka i tahle GoPro Hero 7 prostě občas zamrzne. Nevim proč, ale je to tak. Stačí vytáhnout baterku a pokračovat. Je to ale otravný a člověk najednou nemá pocit, že drží v ruce profesionální akční kameru za cenu přes 10.000Kč. Škoda. 
  5. VERDIKT
    Nejsem tu od toho, abych psal nějaký verdikty, názor si na tuhle kameru můžete udělat sami – ať už podle videa, nebo ještě líp pokud si ji sami vyzkoušíte. Osobně bych měl tohle GoPro doma rád. Kdyby fungovalo. Mám rád věci, který koupím, nastavím a dál se nemusím starat, protože fungujou, dokud je neprodám. A tam pro mě GoPro pořád není. Pokud bych ale potřeboval natočit něco akčního, pokud bych potřeboval malou kameru, nebo hodně širokej úhel záběru, pokud bych potřeboval točit něco pod vodou,… pak je Tohle GoPro jasná volba.