PHOTOSHOP – Jak ušetřit čas ve Photoshopu

In Nezařazené by administrator

Photoshop Akce – o tom je tenhle článek i video a musím se přiznat, že dlouhý roky jsem žádný akce, ani jiný způsoby automatizace nepoužíval a teď bych si za to zpětně nejradši nakopal :) 
Jak se bavím s dalšíma a dalšíma novýma fotografama okolo mě, zjišťuju, že akce ve Photoshopu používá fakt málo lidí a proto jsem se rozhodl udělat tuhle malinkou osvětu. Jestli akce vůbec neznáte, tak abyste měli aspoň menší představu o co jde: Spustíte nahrávání a každý krok, který uděláte se do akce nahraje. Akci uložíte a zpětně můžete vyvolat na libovolné fotografii. 
K čemu to je? 
Kdykoli máte pocit, že děláte ve Photoshopu pořád ty samý kroky dokola, můžete je pomocí akce zautomatizovat a nechat Photoshop makat za vás. Já akce používám na různý způsoby barvení, na ukládání fotek v různých formátech (viz předchozí blogovej příspěvek), používám je dokonce i na retušování – jednoduše si pomocí akce nechám fotky načíst všechny potřebný vrstvy nástroju ať už s nastavenýma hodnotama, nebo i bez – podle toho, jestli chci s fotkou ještě dál pracovat. 
Předtím, než jsem akce začal používat, mi například komplet zpracování svatebních fotek trvalo cca 20-30 hodin. Od doby, kdy mám nastavené na všechno co potřebuju akce, strávím u běžné svatby ve Photoshopu cca 4-6 hodin max. Když to ještě spojíte s presetama do Lightroomu, který vám ušetří další dávku času, stane se z vás ultimátní stroj na bezva fotky dodaný rychlostí blesku. A o to jde. Udělat to krásný a udělat to rychle :) 
Jestli se vám tyhle články a videa líbí a jestli se mi chcete podívat pod pokličku, jak že akce, nebo i presety tvořím, můžete mě podpořit pár korunama a akce i presety si stáhnout u mě v eshopu. Díky!